Fizycy potwierdzają, że wszechświaty równoległe istnieją
Fizycy potwierdzają, że wszechświaty równoległe istnieją
Bazując na nowych odkryciach, fizycy wywnioskowali,że wszechświaty równoległe nie tylko istnieją, ale również oddziałują ze sobą.To wyjaśniałoby praktycznie wszystkie niezwykłe zjawiska kwantowe. Rzeczywistość w świecie kwantowym znacznie wykracza poza logiczne pojmowanie i ciąg przyczynowo-skutkowy.Zachodzą tam zjawiska, które w świecie rządzonym przez klasyczną fizykę nie miałyby racji bytu.Howard Wiseman i Michael Hall z Grifiith's Centre for Quantum Dynamics oraz Drik-Andre Deckert z Uniwersytetu Kalifornijskiego przekonują,że wszystkie tajemnice da się wyjaśnić zakładając istnienie ogromnej liczby oddziałujących ze sobą wszechświatów równoległych.
Fizycy stworzyli nową teorię i nadali jej nazwę - Many Interacting Worlds.Zakłada ona, że nasz wszechświat jest jednym z wielu.Trudne do opisania przez fizyków zjawiska kwantowe rodzą się z oddziaływań między bliskimi i podobnymi do siebie wszechświatami równoległymi.
Teoria Many Interacting Worlds zakłada, że istnienie poszczególnych wszechświatów równoległych da się empirycznie sprawdzić.Uznanie jej za słuszną oznaczałoby lepsze zrozumienie zjawisk kwantowych zachodzących nie tylko w fizyce,ale i chemii oraz naukach niezwiązanych bezpośrednio z nimi. źródło:http://nt.interia.pl/raport-kosmos/astronomia/news-fizycy-potwierdzaja-ze-wszechswiaty-rownolegle-istnieja,nId,1547779
Fizycy stworzyli nową teorię i nadali jej nazwę - Many Interacting Worlds.Zakłada ona, że nasz wszechświat jest jednym z wielu.Trudne do opisania przez fizyków zjawiska kwantowe rodzą się z oddziaływań między bliskimi i podobnymi do siebie wszechświatami równoległymi.
Teoria Many Interacting Worlds zakłada, że istnienie poszczególnych wszechświatów równoległych da się empirycznie sprawdzić.Uznanie jej za słuszną oznaczałoby lepsze zrozumienie zjawisk kwantowych zachodzących nie tylko w fizyce,ale i chemii oraz naukach niezwiązanych bezpośrednio z nimi. źródło:http://nt.interia.pl/raport-kosmos/astronomia/news-fizycy-potwierdzaja-ze-wszechswiaty-rownolegle-istnieja,nId,1547779
Re: Fizycy potwierdzają, że wszechświaty równoległe istnieją
Bardzo się ciesze z tej wiadomości, od 10 lat piszę o tym w internecie, zresztą sam wiesz, że jak dla nas sami sobie udowodniliśmy istnienie innych rzeczywistych światów, kontakt z nimi a nawet nasze równoległe istnienie w nich.
No tak Danut, teraz czekamy dalej az sie udowodni czy istnieja fizyczne swiaty rownolegle- te twoje , czy te drugie, albo nasze, po srodku, czyli zadne z 2 opisywanych przez nas . Jak dla mnie, to klopoty sprawia fizykom swiat eteryczny
Ostatnio zmieniony pt lis 07, 2014 8:52 pm przez Zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Zbyszku skoro wiedziałam ćwierć wieku temu, że one istnieją, a ich istnienie zostanie udowodnione, choć wtedy kompletnie nic o tym nie mówiono, ani ptaszki nie ćwierkały, a teraz staje się to modnym tematem, to uważam, że moja wiara nie jest bezpodstawna i będzie po mojemu, gdyż idzie wyraźnie w tym kierunku ... Aha i abyśmy byli w zgodzie to istnieją i takie i takie bo falowa natura cząstek( materii)/( zachowuje się raz jako cząstka, a innym razem jak fala) powoli staje się rzeczą naturalną dla nauki. http://fatcat.ftj.agh.edu.pl/~kaprzyk/Fizyka/fizyka/node286.html
Ostatnio zmieniony pt lis 07, 2014 9:19 pm przez danut, łącznie zmieniany 1 raz.
moze i idzie ale w w 7 milowych butachpo zdechlym kocie to moze i nie dojdzie. Jak do tej pory jedynym dowodem na swiaty fizyczne bylo jakos z kotem, ktory zyl i mial byc jednoczesnie martwy.
Ostatnio zmieniony pt lis 07, 2014 9:31 pm przez Zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dojdzie, choćby na boso. Zwyczajnie wiem z czym się kiedyś spotkałam, jestem przekonana i pewna swoich racji. Przecież jest tak jak z tym kotem - to też rzeczywiste..
Ostatnio zmieniony pt lis 07, 2014 9:35 pm przez danut, łącznie zmieniany 1 raz.
E no co ty, ze martwy to moje, twoje ze zyje
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Zbyszek" data-cid="118297" data-time="1415396469">E no co ty, ze martwy to moje, twoje ze zyje </blockquote>Zainteresuj się tą fizyką kwantową, wiem że nie Twoja i nie moja działka ... ale poczytać można. A chodzi o jednego kota, to tak samo jak jedną mnie, gdzie sobie wchodzę skądś, bo przecież nie teraz ze swojego miejsca w ten nasz świat i spotykam samą siebie kiedyś w młodości. Popatrz wyraźnie występowałam w dwóch ciałach, jedno tak zwyczajnie może sobie umrzeć, choć drugie żyje.
ta, ale dlaczego tamta mlodsza, a nie 1000 lat starsza. Bo jak 10 lat roznicy to i moze, i milion a wtedy to kogo sie spotka? Te konsekwencej z tym kotem.... ale dobra, dzisiaj TWOJ WIELKI DZEIN, moze sie kiedys tez doczekam:
Ostatnio zmieniony pt lis 07, 2014 9:59 pm przez Zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra uwaga - 1000 lat starsza to tu możemy rozpatrywać reinkarnację . Zbyszku daje się to ładnie wszystko połączyć.