Witam wszystkich. Tak sobie siedzę i czytam i rozumiem lecz jednego mi tu brak, nawet trochę ważnego wątku. Mianowicie o siły dobra ( Jezus, Aniołowie) i siły zła (Szatan i jego wysłannicy). Natknąłem się już kilkanaście razy na różnego rodzaju artykuły które przedstawiały iż "Koniec" naszej planety a zarazem nowy początek ma być istnym armagedonem i walką zła z dobrem. Zszokował mnie fakt iż prawdą miało by być ogromna walka tych sił i rasa ludzka po środku. Dosłownie jak w filmie "Terminator- The Sarah Connor Chronicles" ( http://www.fox.com/terminator/ ), gdzie zamiast maszyn walczymy o przetrwanie z małymi karzełkami które nas łamią i zabijają jak małe cienkie patyczki.
A tak nawiasem mówiąć to ten serial (pierwsza i druga seria bo dalej nie oglądałem) to jest cudo wśród seriali. Dla mnie na prawdę 10/10. Polecam na prawdę warto zobaczyć. Myślałem że to będzie kolejny chłam kontynuacji "Terminatora" a okazało się czymś nowym. Myślę że jest to coś nowego jak w stylu i technice "Matrixa". Jakby ktoś miał jakieś nowinki czy informacje to proszę na e-maila. Pozdrawiam.
Wielka Przepowiednia INDIAN HOPI
Re: Wielka Przepowiednia INDIAN HOPI
Ukryta Tajemnica M. Nighta Shyamalana
(The Buried Secret of M. Night Shyamalan)
"Prawdziwe tajemnice dotrzymują się same"
"Każdy ma swoje tajemnice, życie bez tajemnic byłoby nudne, nieprawdaż?
[ external image ]
(The Buried Secret of M. Night Shyamalan)
"Prawdziwe tajemnice dotrzymują się same"
"Każdy ma swoje tajemnice, życie bez tajemnic byłoby nudne, nieprawdaż?
[ external image ]
Re: Wielka Przepowiednia INDIAN HOPI
To wszystko bajeczki. Motywów dla których pojawiają się takie historie jest wiele. Można tu wyliczyć popularność, pieniądze, sławę. Niestety coraz więcej "przepowiadaczy" i coraz więcej przepowiedni ile z nich jest autentycznych a ile to tylko powielenie wątku? Moim zdaniem ponad 99% tych historii to kalka. Mam wrażenie, że im będziemy bliżej daty 2012 tym będzie tego więcej. Tylko, że nic nowego nie wniosą. A w 2013 euro będzie kosztowało 2.5zł Mówił o tym Nos-Adamus i Wojtek z klatki obok. Czyli wszystko w normie a i mam nadzieję, że piwo będzie miało smak piwa.