The Illuminati
Re: The Illuminati
To, że media manipulują to nie nowość, ale zaznaczyć trzeba iż ten film z youtub'a również jest elementem manipulacji Wszyscy znamy poglądy pana prof. Wolniewicza jak też większości członków i sympatyków UPR Ale to osobny temat...
Od dawna Media jak i informacje traktuje się jako produkt , i jako taki dostosowywany jest do potrzeb masowych.
Ostatnio zmieniony sob kwie 18, 2009 11:46 am przez Ogrzyslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
"Współczesny świat znajduje się w stanie tak daleko posuniętego rozkładu, iż nie powinniśmy się obawiać, że się nie zawali."
[right]Nicolás Gómez Dávila[/right]
- Conspiracy
- Zaangażowany Infranin
- Kontakt:
[quote name='RysiekINFRA' post='51782' date='sob, 18 kwi 2009 - 13:47']To, że media manipulują to nie nowość, ale zaznaczyć trzeba iż ten film z youtub'a również jest elementem manipulacji Wszyscy znamy poglądy pana prof. Wolniewicza jak też większości członków i sympatyków UPR Ale to osobny temat...[/quote]
Film raczej nie jest manipulacją, chyba że inaczej rozumiemy znaczenie takowego słowa
Nie ma tam mowy o poglądach danej osoby. Poglądy częściowo są mi znane i akurat mi do gustu nie przypadają a środowisko RM jest mi [ładnie to ujmując] - "obce". - lecz nie w tym rzecz.
Nie o poglądach mowa a o tym jak media zgrabnie potrafią zmienić sens wypowiedzi i odwrócić całkowicie jej znaczenie. Ot co!
Pozdrawiam
Film raczej nie jest manipulacją, chyba że inaczej rozumiemy znaczenie takowego słowa
Nie ma tam mowy o poglądach danej osoby. Poglądy częściowo są mi znane i akurat mi do gustu nie przypadają a środowisko RM jest mi [ładnie to ujmując] - "obce". - lecz nie w tym rzecz.
Nie o poglądach mowa a o tym jak media zgrabnie potrafią zmienić sens wypowiedzi i odwrócić całkowicie jej znaczenie. Ot co!
Pozdrawiam
Wywiad przeprowadzony na antenie radiowej przez Grega Szymanskiego, amerykanskiego dziennikarza. Svalli to pseudonim kobiety ktorej udalo wyrwac sie ze szponow Illuminatich. Z tego wywiadu dowiesz sie wiecej niz z wielu ksiazek
http://www.youtube.com/watch?v=0VYI7RqFZ68...feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=0VYI7RqFZ68...feature=related
"Współczesny świat znajduje się w stanie tak daleko posuniętego rozkładu, iż nie powinniśmy się obawiać, że się nie zawali."