Dziś wybuchnie III Wojna Światowa
Dziś wybuchnie III Wojna Światowa
Niewidoma bałkańska wieszczka, bardzo popularna w Bułgarii i wielu innych krajach byłego ZSRR wypatrzyła początek III Wojny Światowej na 10 listopada br. Wojna ma się skończyć w 2014, Europa będzie wyludniona i zaleją ją muzułmanie. Więcej o przepowiedniach Wangi i o samej Wandze można przeczytać tutaj.
Problem w tym, że jak przyznają krewni Wangi, nie popełniała ona tak daleko idących proroctw. W internecie możemy znaleźć nawet jej proroctwa odnoszące się do tysiąca lat wprzód (sic!). Dlatego rozpatrując przypadek Wangi mamy możliwość przyjrzenia się temu, jak dobudowywano legendę do innych "przepowiedni" i jak obrastały one mchem mitu.
PS: A co się stanie, jak wojna nie wybuchnie? Kolejna lekcja dla zwolenników teorii ala 2012?
Problem w tym, że jak przyznają krewni Wangi, nie popełniała ona tak daleko idących proroctw. W internecie możemy znaleźć nawet jej proroctwa odnoszące się do tysiąca lat wprzód (sic!). Dlatego rozpatrując przypadek Wangi mamy możliwość przyjrzenia się temu, jak dobudowywano legendę do innych "przepowiedni" i jak obrastały one mchem mitu.
PS: A co się stanie, jak wojna nie wybuchnie? Kolejna lekcja dla zwolenników teorii ala 2012?
Ostatnio zmieniony śr lis 10, 2010 6:58 am przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)
Re: Dziś wybuchnie III Wojna Światowa
OO udało się, przegadałem ich, tych w niebie i przesunęli termin.
Chwała dla Zbycha pogromcy pożogi i wojen!!!
Ale powiedzieli, ze fajki podrożeją i bez czipsa nie przejdzie.
Chwała dla Zbycha pogromcy pożogi i wojen!!!
Ale powiedzieli, ze fajki podrożeją i bez czipsa nie przejdzie.
Ostatnio zmieniony śr lis 10, 2010 7:56 am przez Zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Full Active
- Kontakt:
No to się dzisiaj przekonamy. Już mam karabin w pogotowiu. Ale kto powiedział, że wojna ma od razu w Polsce się dziać. Podobno Chińczycy mają ją rozpocząć. Czytałem gdzieś niedawno, że podobno się zbroją teraz nieźle i mają dużo woja.
Jakoś w to nie wierzę, że będzie wojna chociaż z mojej "obserwacji" zinterpretowałem, że ludzie chyba "pragną" wojny.
Jak buchnie wojna to będę walczył za nasz kraj jeżeli nie to wsadzę tą przepowiednie na półkę z kolejną historią, którą się fajnie czytało.
Ale czaicie jaki byłby zonk jakby naprawdę wybuchła wojna heh
Jakoś w to nie wierzę, że będzie wojna chociaż z mojej "obserwacji" zinterpretowałem, że ludzie chyba "pragną" wojny.
Jak buchnie wojna to będę walczył za nasz kraj jeżeli nie to wsadzę tą przepowiednie na półkę z kolejną historią, którą się fajnie czytało.
Ale czaicie jaki byłby zonk jakby naprawdę wybuchła wojna heh
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Wstaje sobie rano (godzina 14 - to dla mnie rano) poszłam sobie zrobić barszczyk instant, włączyłam Housa i tak siadłam sobie...po chwili naszła mnie myśl, że jest środek 10 października i żadnej wzmianki o wojnie...Heh a miałam taką nadzieję, na fajerwerki...
Chociaż nie chwalmy dnia przed zachodem słońca.
Chociaż nie chwalmy dnia przed zachodem słońca.
-
- Infrańczyk
- Kontakt:
HA HA HA HA HA HA i ja się pytam gdzie ta wielka wojna."Niezawodna" wieszczka tym razem zawaliła i to w tak ważnej kwestii.WSTYD ! :lol:
- koszalin123
- Początkujący
- Kontakt:
[quote name='Pszebżydły ófok' post='75934' date='10 listopad 2010 - 16:16']HA HA HA HA HA HA i ja się pytam gdzie ta wielka wojna."Niezawodna" wieszczka tym razem zawaliła i to w tak ważnej kwestii.WSTYD ! :lol:[/quote]
Nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Nie ma co się ekscytować tematem. Obstawiam tak na 95%, że w przeciągu kilku następnych dni się nic nie wydarzy.
Nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Nie ma co się ekscytować tematem. Obstawiam tak na 95%, że w przeciągu kilku następnych dni się nic nie wydarzy.
[quote name='Pantanal' post='75937' date='10 listopad 2010 - 16:22']Dajmy babie spokój. Chodzi o to, że pewnie ona sama nie powiedziała niczego otwarcie, a legenda mogła wytworzyć się sama. Ponieważ Wanga nie żyje, skupiłbym się raczej na żyjących, którzy też wieszczą trzecią wojnę, a Jackowski należy chyba do najbardziej znanych i (nie)lubianych. Też ją wieszczy bodaj co rok. I nikt mu jak Wandze nie wytyka. Zresztą chyba tylko w Polsce jakaś głupawka zapanowała.[/quote]
Zgadzam się, tak jest zawsze...Nostradamusowi też przypisywali dziesiątki przepowiedni i proroctw o których on sam nigdy nie pisał. Pozatym żaden szanujący się jasnowidz nie podaje konkretniej daty...
Zgadzam się, tak jest zawsze...Nostradamusowi też przypisywali dziesiątki przepowiedni i proroctw o których on sam nigdy nie pisał. Pozatym żaden szanujący się jasnowidz nie podaje konkretniej daty...
Ostatnio zmieniony śr lis 10, 2010 3:09 pm przez Xrdaxas, łącznie zmieniany 1 raz.
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
Dziś co najwyżej wybuchnę w twarz śmiechem temu patałachowi który w jakiejś słowiańskiej gazecie nabazgrał te brednie, a że temat zaczepny to chwycił jak haczyk za mordę nieostrożnego wędkarza.
Ostatnio zmieniony śr lis 10, 2010 3:31 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Dostałem wiadomość od jeźdźca apokalipsy imieniem Wojna.
"Przepraszam za spóźnienie, nie wiem kiedy wpadnę na imprezkę trzymajcie się ciepło.
Pozdrawiam wasz Wojna."
Jak nie dzisiaj to może jutro.
"Przepraszam za spóźnienie, nie wiem kiedy wpadnę na imprezkę trzymajcie się ciepło.
Pozdrawiam wasz Wojna."
Jak nie dzisiaj to może jutro.
Doświadczenie to coś, co zdobywasz tuż po chwili w której go potrzebowałeś.
Na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści,
a na sznurze obok gaci będą wisieć eurokraci.
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników.
W normalnych czasach ze złem walczyło by dobro, ale my żyjemy w takich gdzie zło musi zostać zwalczone przez większe zło.
Dyktatury dzielą się na dobre i złe. Demokracja jest zawsze głupia.
Na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści,
a na sznurze obok gaci będą wisieć eurokraci.
banofilia- zboczenie występujące u modów i adminów, objawiające się odczuwaniem rozkoszy podczas wyrzucania użytkowników.
W normalnych czasach ze złem walczyło by dobro, ale my żyjemy w takich gdzie zło musi zostać zwalczone przez większe zło.
Dyktatury dzielą się na dobre i złe. Demokracja jest zawsze głupia.
[quote name='Pantanal' post='75951' date='10 listopad 2010 - 17:15']Z tą datą trafiłeś w sedno. Ale nie wszyscy o tym pamiętają i potem twierdzą np. że dokonali małego błędu w prognozie. Właściwie w Wangę czy Nostradamusa moze się w tej sprawie zabawić każdy. Nie wiem tylko, kto czerpie przyjemność z ciągłego nabierania ludzi na coraz to nowe przepowiedziane kataklizmy i końce świata.[/quote]
Wystarczy się zastanowić komu najbardziej zależy na tym i kto próbuje zwrócić na to uwagę.
Wystarczy się zastanowić komu najbardziej zależy na tym i kto próbuje zwrócić na to uwagę.