Książka o przyszłości
Książka o przyszłości
Witam. Szukam książek, które opisują podróż w czasie bądź przepowiednie. Nie chodzi mi o sf tylko o prawdziwe przeżycia. Pozdrawiam.
Re: Książka o przyszłości
Biblia, a w szczególności apokalipsa
oraz mój całotygodniowy rozpis planów na przyszły tydzień
oraz mój całotygodniowy rozpis planów na przyszły tydzień
Proszę o poważne odpowiedzi. Post wyżej zgłoszony.
[quote name='kamkot' post='90950' date='07 listopad 2011 - 07:46']Biblia, a w szczególności apokalipsa
oraz mój całotygodniowy rozpis planów na przyszły tydzień[/quote]
Humor humorem ale proszę o zachowanie odrobiny powagi. Ostrzeżenie.
A odpowiadając na pytanie to do głowy na razie mi przychodzą książki przekrojowe np. Grażyny Fosar czy "Umysł przewidujący przyszłość" Davida Loye'a.
oraz mój całotygodniowy rozpis planów na przyszły tydzień[/quote]
Humor humorem ale proszę o zachowanie odrobiny powagi. Ostrzeżenie.
A odpowiadając na pytanie to do głowy na razie mi przychodzą książki przekrojowe np. Grażyny Fosar czy "Umysł przewidujący przyszłość" Davida Loye'a.
Ostatnio zmieniony pn lis 07, 2011 6:41 pm przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, jak napisał Ricz, aby znaleźc historię ludzi, którzy doświadczyli czasowych anomalii, trzeba sięgnąć do książek poświęconych ogólnej parapsychologii. Kiedyś wydano biblioteczkę Forta. Tam na pewno coś będzie.
O jasnowidzeniu najlepszą książkę w Polsce napisał K.Boruń. To "Ossowiecki - zagadki jasnowidzenia" (dostępna w wersji e-book w necie). Z ogólnodostepnych przypadki przeskoków w czasie opisuje także np. "Poza granicami wyobraźni" V.Farkasa albo coś zupełnie na żywo, czyli temat Danut.
O jasnowidzeniu najlepszą książkę w Polsce napisał K.Boruń. To "Ossowiecki - zagadki jasnowidzenia" (dostępna w wersji e-book w necie). Z ogólnodostepnych przypadki przeskoków w czasie opisuje także np. "Poza granicami wyobraźni" V.Farkasa albo coś zupełnie na żywo, czyli temat Danut.
Ostatnio zmieniony pn lis 07, 2011 7:27 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)
Ta książka V. Farkasa mnie bardzo zaciekawiła. Chyba ją zakupię. Dzięki za pomoc. Moglibyście jeszcze podać jakieś książki opisujące podróż w czasie, opisujące życie w przyszłości? Ostatnio strasznie mnie zaciekawił ten temat.
[quote name='kisok' post='91012' date='08 listopad 2011 - 22:45']Ta książka V. Farkasa mnie bardzo zaciekawiła. Chyba ją zakupię. Dzięki za pomoc. Moglibyście jeszcze podać jakieś książki opisujące podróż w czasie, opisujące życie w przyszłości? Ostatnio strasznie mnie zaciekawił ten temat.[/quote]
W tym wypadku masz całą gamę książek science fiction i futurologicznych. Osobiście polecałbym powieści Philipa K. Dick'a, który szczególnie zajmował się zagadnieniem postrzegania czasu. Ale oczywiście jest tego cała masa.
W tym wypadku masz całą gamę książek science fiction i futurologicznych. Osobiście polecałbym powieści Philipa K. Dick'a, który szczególnie zajmował się zagadnieniem postrzegania czasu. Ale oczywiście jest tego cała masa.
Wprawdzie nie znam takich książek ale opowiadania takie znajdziesz nawet u nas na forum infry
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>