Tajemniczy samolot
-
- Początkujący
Tajemniczy samolot
Witam Forumowiczów Dzisiaj, piątek 28 Marca 2014 roku około godziny 2,15 nad ranem, przeleciał nad Gorzowem Wlkp duży obiekt latający. Odgłos silników było słychać bardzo głośno i trwał około 10 minut. Może to ktoś potwierdzić?.
Re: Tajemniczy samolot
A jak wyglądał ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/CASA_C-295 słychać to właśnie tak długo i donośnie nawet z 5 kilometrów, a nie widać w nocy jak leci bez świateł. Sam to widziałem to znaczy słyszałem. Myślałem, ze się zaczęło i kosmici przyjmują szturm na ziemię.
-
- Początkujący
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="przemek79" data-cid="113580" data-time="1396179221">A jak wyglądał ?</blockquote>Niestety, było duże zachmurzenie. Słychać było tylko huk silników. Podejrzewam, że mógłby to być jakiś samolot NATOwski.
@boi Trudno powiedzieć czy to CASA, można tak przypuszczać, bo te wcale aż takiego huku nie robią (choć zależy dużo od czynników atfosmerycznych), wiem, bo akurat mieszkam w takim miejscu, gdzie wojskowe samoloty lataja i to na bardzo niskich pułapach . Ostatnio nawet jedna leciała, dość cicho, dopiero było ją słychać jak znalazła się nad głowami. Ale co do tego, że był to samolot to tak, na pewno i to duży.
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="boi" data-cid="113581" data-time="1396179491">http://pl.wikipedia.org/wiki/CASA_C-295 słychać to właśnie tak długo i donośnie nawet z 5 kilometrów, a nie widać w nocy jak leci bez świateł. Sam to widziałem to znaczy słyszałem. Myślałem, ze się zaczęło i kosmici przyjmują szturm na ziemię. </blockquote>Zabrakło jednego słowa "choćby" Gdybym je napisał po słowie słychać, nie dał bym pretekstu do dyskusji czy była to Casa czy inny. A, że jesteśmy w NATO to każdy nasz samolot jest NATOwski :)A ja NATO jak na LATO. Latający Anomalny Tajemniczy Obiekt
Mogł to być również Hercules. Jednym słowem pytanie na forum lotnicze bardziej niż na paranormalne .